“Ние и Европа в Диалог” – Перник и Панчарево

“Ние и Европа в Диалог” – Перник и Панчарево

Като част от 9-тия цикъл на проекта Диалог на ЕС по въпросите за младежта локалните срещи под надслов „Ние и Европа в Диалог“ целят да ангажират младите в даването на идеи и препоръки по младежки цели №3 “Приобщаващи общества” и №10 “Устойчива и зелена Европа”, които са основен акцент на настоящия цикъл.

Национален младежки форум взе участие във фестивали в Перник и Панчарево, където успя да достигне до активни млади хора, които се възползваха от възможността да се запознаят с проекта и да споделят своята гледна точка. Въпросните събития бяха организирани по повод Международния ден на младежта (12-ти август), който в България се чества от 2007-ма година.

Перник – 12-ти август

Национален младежки форум отпразнува този празник, като взе участие във фестивал в Перник, който бе организиран от по повод празника. Събитието се проведе на две локации:  кв. Изток – в градинката зад ГПЧЕ „Симеон Радев“ и в центъра – при Сцената в парка.

На фестивала присъстваха и Станислав Владимиров, кмет на Община Перник, Весела Лечева, министър на младежта и спорта, Мартин Жлябинков, секретар на Община Перник, представители на общинска и районна администрация.

Целият ден бе изпълнен с различни активности: турнири, куиз игри, йога, музика и още много. НМФ бе част от „Запознай се с младежките организации“, където представи 9-тия цикъл от Диалог на ЕС по въпросите за младежта и събра различни препоръки по акцентираните теми.

Повече за програмата и случилото се може да намерите в събитието.

Панчарево – 13-14 август

Седмицата не приключи в петък, защото НМФ взе участие и в първото издание на “My Sofia. Youth with causes”, организирано от Столична община по повод Европейската година на младежта и 12 август.

Там организацията отново бе позиционирана под формата на информационен щанд и запозна гостите на фестивала с темите. Участниците споделиха своите идеи.

Следващите спирки от националната обиколка “Ние и Европа в Диалог” може да откриете ТУК.

Консултациите се финансират по проект “Диалог на ЕС по въпросите за младежта” – механизъм за диалог между младите хора и лицата, вземащи решения, който се провежда в рамките на Стратегията на ЕС за младежта.

Търсеният резултат е чрез множество събития да се въвлекат в диалог възможно най-много млади хора и да се съберат идеи и препоръки за изпълнение на Целите за устойчиво развитие, които да бъдат включени в политически документ.

Настоящата дейност e част от проекта “Youth Dialogue in Bulgaria” в изпълнение на процеса по Диалога на ЕС по въпросите за младежта, осъществяван от Националната работна група и с финансовата подкрепа на програма Еразъм+.