“Наръчник за местна младежка политика” бе представен във Варна

“Наръчник за местна младежка политика” бе представен във Варна

Национален младежки форум (НМФ) организира първото изнесено представяне на “Наръчник за местна младежка политика” с подкрепата на Община Варна. Наръчникът е инструмент, чрез който младите хора и местната власт да се срещнем по средата. Събитието се проведе на 06.03 в Зала “Варна” в сградата на общината.

Атанас Г. Радев, заместник-председател на НМФ, и Пламена Маринова, зам.-кмет на Община Варна, откриха събитието.

В първата част Йоан Стоянов, един от доброволците, подкрепили авторите, направи презентация за проучването и основните акценти от страниците на наръчника. Обърна се внимание и на “Случаят Варна” – частта, която показва развитието на местния консултативен младежки съвет.

Впоследствие имаше кратка дискусия с участниците – млади хора, експерти в отдел “Младежки дейности” и представител на Областна администрация – Варна.

Присъстващите се разделиха на работни групи, които трябваше да отговорят на въпроса “За какво ще използвам наръчника?” и да помислят за събития и кампании, които да се осъществят във връзка с местната политика за младежта. Особено много идеи се съставиха за кампании в града.

Екземпляри от наръчника ще бъдат изпратени във Варна скоро.

За момента “Наръчник за местна младежка политика” (Еленкова, Л.,. Георгиев, С., София 2022) може да бъде намерен на няколко места в София – Народна библиотека “Св. св. Кирил и Методий”Национален студентски дом, както и в библиотеките на СУ “Св. Климент Охридски” и УНСС.

Всеки може да достъпи до наръчника и онлайн по всяко време и напълно безплатно:

Настоящата дейност e част от проекта “Youth Dialogue in Bulgaria” в изпълнение на процеса по Диалога на ЕС по въпросите за младежта, осъществяван от Националната работна група и с финансовата подкрепа на програма Еразъм+.