Община „Марица“ стана партньор на Националния младежки форум

Община „Марица“ стана партньор на Националния младежки форум

Кметът призна, че водеща за него е любовта към общината, децата и младите хора в нея.

„Още  в началото на първия си мандат реших, че ще инвестирам в децата, защото те са нашето бъдеще. Считам, че тази моя идея помогна на това жителите да повярват в мен и екипа ми. Зная, че съм на правилния път, защото усещам подкрепата, която получавам от хората.“, подчерта Димитър Иванов. „Ние имаме нужда да правим нови детски градини, спортни зали, но няма държавно финансиране затова.“, каза още кметът. Той обясни как е спестил разходи от порядъка на 100 000 лева на община „Марица“ от проекти за забавачки. „Помолих екипа ми да направят един типов проект за 20 000 лева и го реализираме във всяко едно населено място, където строим детска градина.“, посочи Иванов. Той разказа как е взел решението за изграждането на забавачката в с. Граф Игнатиево, която е една от най-красивите на територията на общината.

„Отиваме на мероприятие в старата градина и забелязах пукнатина в стената. Бръкнах вътре и видях, че ръката ми е цялата в пръст. Попитах директорката от какво е построена сградата и тя призна, че е от кирпич. Не можех да си представя, че децата в натовското село, в 21-ви век, ходят в детска градина от пръст. Тогава взех решение, направихме новата забавачка и върнахме доверието на младите хора в нас. Тогава в нея бяха 42 деца, сега надхвърлят 60 и наесен ще правим постройка за още една група.“, каза кметът на община „Марица“.

Илина Мутафчиева обясни, че мотото на НМФ, който обединява 49 младежки организации, е „Време е младите да вземат думата.“ Тя поздрави Димитър Иванов за инициативността, далновидността и усилията, които полага за младежите в община „Марица“.

„Аз дълбоко вярвам в това, че младите хора може да си позволим да сме по-свободни и по-големи мечтатели, но и да превръщаме мечтите си в цели.“, каза Мутафчиева. По думите й малко са кметовете като Димитър Иванов, които се съгласяват на среща с представители на НМФ в петък следобед, което е показателно за ефективния начин на работа в администрацията. Илина Мутафчиева обеща, че в най-скоро време НМФ ще организира семинар,  чрез който община „Марица“ да открие младежи за свободните си работни места.

„Дали бихте приели предизвикателството ние да бъдем Ваши партньори,  да включите младите хора в живота на общината, така че те да могат  да Ви дават идеи, да Ви подпомагат и да вземат решения?“, попита Илина Мутафчиева.

„Това вече е факт в община „Марица“. В моята администрация аз винаги давам път и свобода на младите. Аз си имам собствен модел и начин на управление и в резултат на него едни от най-отговорните ми и читави служители са именно младежите, дошли на работа по стажантските програми. Радвам се за тези млади хора, които идват, стават специалисти и получават пътя си в живота. По-лесно е с младите, защото те много по-бързо осъзнават поставените задачи и намират по-прекия път да ги свършат.“, заключи кметът.

„Вие е сте с по-различно мислене, всички погледи са вперени във Вас и всичките ни надежди са свързани с Вас.“, подчерта още Димитър Иванов.